Съдът излезе с решения за знаково дело.Три лица са привлечени като

...
Съдът излезе с решения за знаково дело.Три лица са привлечени като
Коментари Харесай

По случая „Осемте джуджета“: Повдигнаха обвинение на прокурор, Пепи Еврото и Любена Петрова

Съдът излезе с решения за знаково дело.

Три лица са привлечени като обвинени от наблюдаващ прокурор от Софийска градска прокуратура по едно от делата, което се отнася за случая „ 8-те джуджета “.

Това оповестиха от обвиняването.

Привлечен в качеството на обвинен е прокурор с букви Д.Д. за това, че на 18.02.2020 година в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – прокурор в Специализираната прокуратура, е нарушил служебните си отговорности, като с разпореждане от 18.02.2020 година върнал конфискувани материални доказателства, представляващи златни монети, на разположение, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона. Магистратът е притеглен в качеството на обвинен за общо длъжностно закононарушение по член 282, алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от една до осем години и отнемане от право да заема избрана служба, написа novini.bg.

По същото досъдебно произвеждане в качеството на обвинени са привлечени лице от мъжки пол с букви П.П., някогашен магистрат (следовател), и лице от женски пол с букви Л.П., за това, че на 23.03.2020 година в гр. София, в съучастничество и за да набират за себе си имотна полза, укрили непознати движими движимости, златни монети, за които знаели, че са добити от другиго посредством закононарушение по член 282 от Наказателен кодекс. Двамата са привлечени в качеството на обвинени за закононарушение по член 215, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост за период от една до шест години.

Обвиняемият с букви П.П. е издирван на известните в страната адреси. Не е открит, заради тази причина следовател от СО-СГП е постановил на органите на Столична дирекция на вътрешните работи да разгласят П.П. за общодържавно търсене. Спрямо обвинения е постановена мярка за процесуална насила – задържане до 72 часа. Съгласно настоящото законодателство наблюдаващият прокурор е подхванал дейности за издаване на Европейска заповед за арест за интернационалното му търсене.

Същевременно по друго досъдебно произвеждане, което е конфискувано по подготвеност от Софийска районна прокуратура (СРП), лице с букви П.П. е било привлечено в качеството на обвинен за насила – закононарушение по член 143 от Наказателен кодекс. Наблюдаващият прокурор от СГП по делото, което е конфискувано по подготвеност от СРП, е стигнал до извода, че е формирано разпореждане за привличане в качеството на обвинен при неналичието на каквито и да е доказателства за осъществено закононарушение, без даже да има разпит на потърпевш от принудата.

Във връзка с това постановлението за привличане в качеството на обвинен е анулирано като незаконосъобразен акт. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР